Viermii plaţi (Platyhelminthes) | Itinerarii pontice

Anatomie platyhelminthes, Acelomados: caracteristici biologice, exemple de specii

Principal biologie Acelomados: caracteristici biologice, exemple de specii Acelomados sunt animale care nu au o cavitate anatomie platyhelminthes interiorul corpului și organele lor sunt susținute de un set de celule numite mesenchimie.

Acelomados: caracteristici biologice, exemple de specii

În hpv tumor on tongue corespunzător anatomie platyhelminthes eumetazoanice care prezintă simetrie bilaterală, există o clasificare care le grupează în funcție de caracteristicile cavității interne a corpului: acelomados, pseudocelomados și celomados. Aceste trei grupuri descrise nu au o valoare taxonomică și sunt folosite doar pentru a descrie un model specific al planului corporal.

Anatomie platyhelminthes cavitate a corpului, numită coelom, este complet înconjurată de mezoderm, amintindu-și că animalele triblastice au trei straturi de germeni numite ectoderm, mezoderm și endoderm. Rețineți că în cazul animalelor diblastice cum ar anatomie platyhelminthes cnidarienii au doar două straturi de germeni și, prin urmare, nu există coelom. Cu toate acestea, acest grup nu este considerat parte din acelomata, deoarece termenul se aplică exclusiv animalelor care au un mezoderm.

Animalele care se potrivesc planului corpului unui acoelom sunt flatworms de la Platys grecesc sensul "plat" și "vierme" helmis.

La acest anatomie platyhelminthes apar o serie de animale vermiforme - ceea ce înseamnă că ele seamănă cu un vierme în forma lor - cu un capăt anterior definit într-un cap și includ specii de viață liberă și parazită. Caracteristici biologice Acelomatele cuprind un grup simplu de animale cu simetrie bilaterală caracterizată în principal de absența coelomului.

Oh no, there's been an error

Un organism tipic acelamat nu anatomie platyhelminthes o cavitate digestivă, ci mai degrabă are o cavitate intestinală înconjurată de o masă tisulară derivată din endoderm și o masă tisulară derivată din mesoderm.

În plus, pot prezenta cilia în epiteliu. În contrast, un animal celomado prezintă o cavitate intestinală înconjurată de un strat de celule mezodermice ocupate de fluid. În liniile după viermii anatomie platyhelminthes, colama începe să se dezvolte, în cazul în care lichidul prezențează organele care împiedică orice tip de leziune.

anatomie platyhelminthes

Mai mult, lichidul prezent în coelom nu este comprimat și din acest motiv poate îndeplini rolul unui schelet hidrostatic. Conform analizelor filogenetice, adevărate coelomuri și pseudocelome au fost dobândite și pierdute de mai multe ori în cursul evoluției animalelor. Acelomați: viermi plat Organismele acelomados aparțin grupului de animale cu forme de viermi.

În prezent, există două categorii de animale fără coelom: subsolul Anatomie platyhelminthes și sintagma Platyhelminthes. Fila Platyhelminthes Organismele aparținând Phylum Platyhelminthes sunt cunoscute sub denumirea de "worms flat".

Acestea măsoară aproximativ un milimetru, deși unele specii pot ajunge la lungimi mai mari de un metru. Ele pot locui în mediile marine, în apele dulci și în zonele umede terestre. Phylum este împărțită în patru clase: Turbellaria, Trematoda, Monogenea și Cestoda. Turbarienii trăiesc liber și toți membrii celorlalte trei clase sunt paraziți.

Printre formele libere de viață găsim celebrul planar și indivizii paraziți care evidențiază vasele și viermii. Persoanele libere de viață au o epidermă ciliată, spre deosebire de un tegument sincițial care acoperă formele parazitare. Sistemul muscular este de origine preponderent mezodermică, iar sistemele circulatorii, respiratorii și scheletice sunt absente.

Unele forme au canale limfatice și un sistem excretor cu protonefridioane. Phylum Acoelomorpha Membrii triunghiului Acoelomorpha erau în clasa Turbellaria în limbajul Platyhelminthes. Acum, două ordine ale turbelarilor, Acoela și Nemertodermatida, sunt prezente ca două anatomie platyhelminthes în arborele Acoelomorpha.

Vierme - Wikipedia

Acest cod include aproximativ de specii de microorganisme în formă de vierme mici, cu o lungime mai mică de 5 mm. Ei trăiesc în medii marine, situate în sedimente sau în zonele pelagice, deși au fost raportate unele specii care trăiesc în apă sărată.

Majoritatea sunt trăiți liber, deși există unele specii care trăiesc ca paraziți anatomie platyhelminthes altor organisme. Acestea prezintă o epidermă celulară cu ciliu, care formează o rețea interconectată.

anatomie platyhelminthes human papillomavirus skin warts

Nu anatomie platyhelminthes un sistem respirator sau un sistem de excreție. O diferență importantă anatomie platyhelminthes Acoelomorpha și Platyhelminthes este prezența a numai patru anatomie platyhelminthes cinci gene Hox în anatomie platyhelminthes grup, în timp ce viermii planezi prezintă șapte sau opt. Aceste gene controlează modelul specific al structurilor corpului.

Exemple de specii Planaria Anatomie platyhelminthes din genul Planaria sunt viermii tipici din clasa Turbellaria. Acestea se caracterizează prin a avea cilia pe suprafața corpului care îi ajută să creeze o "turbulență" în apă în timp ce se anatomie platyhelminthes platyhelminthes și de aici vine numele grupului.

Planaria este un gen de indivizi carnivori cu obiceiuri nocturne capabile să hrănească pe viermi mici sau anatomie platyhelminthes, deși pot consuma animale moarte mai mari. Ei locuiesc de obicei în iazuri sau iazuri de apă dulce și este ușor să le găsești sub pietre. Ei au un sistem nervos central, o pereche de ochi anatomie platyhelminthes și chemoreceptori în lobii laterali.

În ceea ce privește reproducerea lor, ei sunt hermafrodiți același individ are organe sexuale masculine și feminine. Cu toate acestea, pot apărea fertilizarea încrucișată și se pot reproduce asexuat în cazul în care un organism este împărțit în jumătate și fiecare parte dezvoltă un organism nou.

Fasciola hepatica Este un parazit cu distribuție cosmopolită și este agentul cauzator al distomatozei sau anatomie platyhelminthes la animalele cu obiceiuri trofice erbivore. Sunt organisme aplatizate anatomie platyhelminthes lungimea de 2 până la 3 cm și una largă, sub formă de frunze, iar culoarea lor este maro deschis.

Meniu de navigare

Ei au frații anteriori, unul situat pe partea dorsală și unul pe partea ventrală. Anatomie platyhelminthes adulte se găsesc în canalele bile ale bovinelor foarte rar la om.

Avion doborât în Ucraina Viermii plaţi Platyhelminthes Platelminţii viermii plaţi sunt metazoare tridermice cu corpul aplatizat, lipsite de celom propriu-zis acelomaţicavitatea internă a corpului fiind plină cu parenchim sau mezenchim. Din acest motiv, platelminţii mai pot fi denumiţi şi viermi parenchimatoşi. Sunt animale în cea mai mare parte acvatice, libere sau parazite. Au corpul puternic turtit dorso-ventral, simetrie bilaterală şi o serie de trăsături de superioritate faţă de grupele precedente ale regnului Animalia: prezenţa mezodermului şi a organelor care derivă din cea de a treia foiţă embrionară; apariţia anatomie platyhelminthes sac musculo-cutaneu format din muscultura circulară diagonală şi longitudinală care înveleşte întregul corp; prezenţa unui aparat excretor protonefridian; sistem nervos ganglionar, cu concentrare nervoasă la nivelul zonei cefalice, zona unde se găsesc de asemenea organe de simţ; aparat genital uneori extrem de complicat datorită faptului că sunt animale hermafrodite. Formele libere sunt în cea mai mare parte răpitoare în timp ce formele parazite se caracterizează prin cicluri de dezvoltare complicate cu schimb de anatomie platyhelminthes şi forme de rezistenţă.

Ouăle trec la fecale și o larvă cu cilia apare în corpul de apă proaspătă. Larva anatomie platyhelminthes să găsească melcul genului Limnaea și se află în glandele digestive. Aici, larva anatomie platyhelminthes o transformare de la stadiul său de sporociste la redias, deși în condiții nefavorabile ele dau naștere la cercariae, care anatomie platyhelminthes ingerate de mamifere. Există și alte specii printre acelomadele de importanță medicală atât pentru oameni, cât și pentru animale, cum ar fi Schistosoma mansoni, Paragonimus kellicotti, Hymenolepis nana și Echinococcus granulosus.

Posturi Populare.

anatomie platyhelminthes simptomele viermilor din vagin