Încărcat de

Bacterii atipice

Bacterii atipice

Bacterii atipice sunt de obicei mai usoare decat in pneumonia bacteriana. Este frecventa la copiii de varsta scolara si la adultii tineri. Agenti etiologici sunt de obicei Bacterii atipice atipice, si mai rar altii precum Chlamydia pneumoniae, febra Q, Chlamydia psittaci in special la crescatorii de pasarivirusul influenza A and B, adenovirusul, Pneumocystis carinii la pacientii imunocompromisi, etc. Tratament este acelasi ca pentru toate pneumoniile de mai sus.

Actualităţi în Infecţiile cu bacterii “atipice” la copil

Totusi, daca diagnosticul bacteriologic e obtinut, se trateaza conform antibioogramei. Printre pneumoniile atipice se numara urmatoarele: Pneumonia cu Mycoplasma pneumoniae Frecvent apare in epidemii.

bacterii atipice se poate vindeca cancerul de piele

Se asociaza cu faringitafebra, cefalee dureri de captuse seaca. Se poate asocia hemoliza autoimuna distrugerea celulelor sangvine mediata de autoanticorpisemne meningeale, deficite de nervi cranieni, greata, varsaturi, diaree.

Semne si simptome

Titrul de aglutinine "la rece" este de in alte pneumonii, acest titru bacterii atipice mai scazut. Anticorpii IgG si IgM pozitivi. Examenul fizic poate fi normal, dar radiografia pulmonara releva infiltrate pulmonare.

cancer peritoneal tratament

Tratament: eritromicina, azitromicina, claritromicina. Pneumonia cu Chlamydia Simptomatologia este identica cu pneumoniei cu Mycoplasma, cu exceptia simptomelor neurologice si gastrointestinale.

You are your microbes - Jessica Green and Karen Guillemin

In plus, poate aparea ragusala. Acesta bacteria poate cauza de asemenea bronsita si astm bronsic. Teste bacterii atipice laborator: bacterii atipice de leucocite globule sangvine albe de obicei normal, anticorpi anti IgG pozitivi.

Tratament: acesta boala este de obicei autolimitata se vindeca de la sine dar se poate folosi antibiotice ca tetraciclina sau macrolide.

  1. Tratament cu papiloame cu unguent oxolinic
  2. Boală cauzată de diverşi microbi, mai ales bacterii, pneumonia este o afecţiune potenţial gravă mai ales pentru copii, pentru bolnavii cronic şi pentru cei cu imunitatea scăzută.
  3. Bacterii atipice
  4. Mycoplasmele sunt cele mai bacterii atipice microorganisme saprofite organisme care traiesc, hranindu-se cu materii organice alfate in descompunere, producand putrefactia sau fermentatia acestoracare se pot gasi la nivelul unor plante si animale, dar si la nivelul organismului uman.

Pneumoniile fungice Printre fungii care determina pneumonii se numara Coccidioides immitis, Blastomyces dermatitidis, Histoplasma capsulatum. Acesti fungi au o distributie geografica exacta.

Cauze pneumoniei, factori de risc si cai de transmitere Bacteriile: reprezinta cea mai frecventa cauza a pneumoniilor - bacterii tipice: Streptococcus pneumoniae pe primul loc bacterii atipice aparitia pneumoniilorHaemophilus influenzae, Staphylococcus aureus, Streptococcus grup A, anaerobi, bacili aerobi gram negativi E. Fungi foarte rar : Cryptococcus spp, Histoplasma capsulatum, Coccidioides spp, afecteaza in special persoane imunodeprimate transplant de organe, infectie HIV, neutropeniedar si persoane sanatoase anterior care locuiesc in zone endemice SUA in jurul marilor bazine- Missouri, Mississipi si care dezvolta forme de pneumonie necrotizanta ce seamana clinico-radiologic cu tuberculoza si necesita bacterii atipice antifungic. Factori de risc Varste extreme: copii mici si persoane peste 65 ani Fumatul, alcoolismul, consum de droguri in special administrate injectabil Malnutritie: prin boli existente sau la cazuri sociale cu lipsa accesului la hrana Boli pulmonare preexistente: mucoviscidoza, astmul bronsic, bronhopneumopatia obstructiva cronica, bronsiectazii, sechestratie pulmonara, chist bronhogenic congenital Alte bacterii atipice cronice: diabet zaharat, boli cardiace, renale, hepatice etc.

Toate aceste bacterii cauzeaza pneumonii care sunt asemanatoare gripei ca simptomatologie. Teste de laborator - In coccidiomicoza, sporii fungilor se gasesc in sputa. Se poate face un test la suprafata pielii.

Anticorpii IgG sunt pozitivi.

Pneumoniile bacteriene si pneumoniile atipice

Tratament: fluconazol, itraconazol sau amfotericina B. In blastomicoza, agentul microbian este identificat in cultura sputei rezultatele sunt disponibile in 4 saptamani.

cancer tumeur maligne human papillomavirus hpv and cancer

Tratament: itraconazol, amfotericina B, ketoconazol. In histoplasmozase face cultura sputei. Testele dermice la nivelul pielii nu sunt specifice.

bacterii atipice papiloma krema lilly

In bacterii atipice bolii diseminate raspandite si in alte bacterii atipice decat plamanii polizaharidele vor fi identificate in sange si urina. Tratament: itraconazol in cazurile usoare sau amfoterica B in cazurile moderate sau severe. Pneumonia cu Hantavirus Vectorii acestui grup de virusi sunt soarecii si sobolanii.

Simptome: mialgie dureri muscularecefalee bacterii atipice de capdureri abdominale, tuse, instalarea rapida a insuficientei respiratorii si a sindromului de detresa respiratorie un sindrom care daca nu este tratat urgent determina moartea.

Teste de laborator: hemoconcentratie concentrarea sangvinatrombocitopenie scaderea numarului de plachete sangvinehipoxie scaderea concentratiei oxigenului in sangeanticorpi IgG si IgM pozitivi.

Primele simptome ale pneumoniei

Tratament: ribavirina poate fi eficienta. Este obligatoriu consultul unui medic specialist. Boala legionarilor sau pneumonia cu Legionella pneumophila Simptome: debutul este cu dureri de cap si mialgie care dureaza zile, dupa bacterii atipice apar febra, frisoanele, tusea seaca si tahipnea cresterea numarului de respiratii pe minut.

Se pot asocia bacterii atipice si diareea. Tratament: eritromicina mg la fiecare 6 ore, claritromicina sau azitromicina.

Site-ul de stiri Nr.1

Psitacoza sau pneumonia Chlamydia psittaci Acesta boala este frecventa la crescatorii de pasari, deoarece pasarile sunt purtatoarele acestui microorganism. Simptome: cefaleefebra ridicata, tuse seaca, mialgiidureri toraciceposibil varsaturi si diaree. Diagnosticul este de obicei sugerat de gasirea la examenul fizic a splenomegaliei cresterea in dimensiuni a splinei. Examenul fizic mai poate releva hepatomegalia cresterea in dimensiuni a ficatului si posibil miocardita afectiunea miocarduluimuschiul inimii.

Teste de laborator: numarul de leucocite este de obicei normal, dar in unele cazuri poate fi crescut sau scazut. bacterii atipice

Meniu de navigare

Anticorpii acestui microorganism sunt bacterii atipice in sange. Tratament: doxiciclina mg in administrare de doua ori pe zi. Modificarile pulmonare radiologice dispar dupa aproximativ 6 bacterii atipice. Febra Q sau pneumonia cu Coxiella burnetii Apare in special la personalul din macelarii si cei din crescatorii de animale.

Febra instalată brusc, printre simptome

Simptome: febra, tuse, cefalee, indispozitie. Se pot asocia hepatita acuta si endocardita. Teste de laborator: anticorpii specifici pozitivi in sange. Tratament: tetraciclina mg la fiecare 6 ore.

Fiziopatologie[ modificare modificare sursă ] Pneumonia umple alveolele plămânilor cu fluid, împiedicând oxigenarea.

Tularemia sau pneumonia cu Francisella tularensis Bacterii atipice este iepurele. Acest microorganism poate determina si alte boli in afara pneumoniei.

Diagnosticul se pune prin culturi microbiene si pozitivarea anticorpilor bacterii atipice in sange. Tratament: streptomicina.