Tipuri de papiloame

Papilomele pielii

Papiloame imagine din arhiva personala Aceste tumori cutanate benigne mai sunt cunoscute si sub numele de: acrocordoane, polipi fibroepiteliali, fibroame moi pedunculate sau filiforme.

papilomele pielii

Papiloamele apar in masura egala atat la barbati cat si la femei odata cu inaintarea in varsta. Dupa cum spuneam, ele pot avea culoarea pielii sau pot fi mai inchise la culoare cafenii, brune, cenusii si au in mod obisnuit dimensiuni intre 1 mm si 5 cm.

papilomele pielii

Se gasesc cel mai frecvent pe zonele de frecare ale pielii axile, gat, inghinal, pleoape, si uneori decolteu. Aceste formatiuni tumorale benigne papilomele pielii mult mai frecvente la persoanele obeze unde si frecarea piele pe piele este mult mai mare si la cele care sufera de diabet zaharat tip 2 sau sindrom metabolic.

Histologic sunt compuse din fibre de colagen aranjate intr-o maniera dispersata si vase sanguine, inconjurate de de epiderm de diferite grosimi.

papilomele pielii

Uneori papiloamele pot fi confundate cu alunitelekeratozele seboreice sau verucile negii virale. De ce apar papiloamele? In timp ce o perioada lunga de timp aceste leziuni papilomele pielii au fost considerate de origine virala implicate fiind unele subtipuri ale virsului HPV — human papilloma virusin prezent exista teorii pertinente conform carora etiologia papiloamelor este multifactoriala avand insa la baza o cauza comuna: insulinorezistenta din cadrul disfunctiilor metabolice obezitate, sindrom papilomele pielii, diabet zaharat.

Spune adio mancarimile pielii și alergiile cutanate! Mancarimea dispare în câteva minute

Cum se trateaza papiloamele? Papiloamele se indeparteaza de papilomele pielii piele din motive estetice papilomele pielii tratamentul lor este sigur si fara riscuri. Interventia se realizeaza sub papilomele pielii papilomele pielii prin electroexcizie cu ajutorul electrocauterului sau radiofrecventeiiar vindecarea se face intr-o saptamana desi timpul de vindecare are o anumita variatie de la pacient la pacient papilomele pielii difera in functie de dimensiunea initiala a papiloamelor si regiunea anatomica tratata de obicei fara urme pe piele.

papilomele pielii papilomavirus en hombres tratamiento

Imediat dupa procedura poate sa apara eritem localizat si o senzatie de disconfort mai ales la contactul cu hainelefenomene care cedeaza insa in orele ce urmeaza interventiei. Pentru detalii suplimentare referitoare la procedurile papilomele pielii indepartare pentru papiloame  contactati-ma  pentru a stabili o programare.

viermisori copii tratament