Trichineloza

Vierme trichina, Generalitati

Sus Boala este data de larva viermelui Trichinella spiralis, de vierme trichina, mm lungime. Ciclul de dezvoltare se petrece in acelasi organism animal, care este infestat atat cu forma adulta, cat si cu larva sa inchistata. Intre animale, porcul, sobolanul, vulpea, ursul, cainele, pisica si alte animale carnivore reprezinta rezervorul de virus, de unde viermele poate fi vierme trichina la om. Omul ingera carnea, de obicei de porc, infestata cu larve inchistate de trichina, vierme trichina sunt puse in libertate prin digerarea chistului de catre sucul gastric. Larvele devin libere si se transforma in adulti in zile, fiind eliminate din intestin dupa ce masculii fertilizeaza femelele care depun fiecare circa oua, din care se dezvolta noi larve.

Acest articol sau această secțiune are bibliografia incompletă sau inexistentă. Vierme trichina contribui prin adăugarea de referințe în vederea susținerii bibliografice a afirmațiilor pe care le conține. Viermi paraziți Viermii paraziți sunt viermi ce trăiesc pe seama altor organisme și adesea le provoacă diferite boli.

Antiparazitar Din Dictionar Termeni Medicament utilizat in tratamentul bolilor cauzate de paraziti. In functie de tipul de parazit ce trebuie distrus, antiparazitarele sunt fie antihelmintice, fie antiprotozoare. Ele sunt administrate pe cale orala. Antihelminticele - Denumite in mod curent vermifuge, sunt active asupra cestodelor viermi plati segmentati: tenia, echinococulasupra tramatodelor vierme trichina plati nesegmentati: galbeaza, bilharzie sau schistosomasupra nematodelor viermi cilindrici nesegmentati: ascaris, anchilostom, anguilula, filarie, oxiur, trichina, tricocefal.

Viermi paraziți se pot întâlni în toate grupele de viermi, mai ales la viermii cilindrici. Din grupa viermilor inelați paraziți face parte lipitoarea, un vierme cu corpul plat, segmentat la exterior.

In functie de tipul de parazit ce trebuie distrus, antiparazitarele sunt fie antihelmintice, fie antiprotozoare.

Ea se vierme trichina cu vierme trichina superioară de victimă și, cu ajutorul zimților, taie pielea. O substanță analgezică din salivă împiedică gazda să simtă vierme trichina ei. Saliva mai conține un anticoagulant.

vierme trichina papilloma virus 4

Lipitoarea înmagazinează sângele în pungi ale intestinului. În chirurgie vierme trichina utilizează această substanță, pentru a controla coagularea sângelui. Din grupa viermilor lați, exemple pot fi: TeniaGălbeaza.

vierme trichina

Din grupa viermilor cilindrici: TrichinaAscarida, Oxiurul și Limbricul. Limbricul trăiește în intestinul gazdei. Are lungime de cm la mascul și cm la femele.

Depistati din timp parazitii intestinali la copii

Femela depune circa de ouă zilnic. Limbricul este foarte periculos deoarece poate să treacă prin orice organ vrea, iar dacă limbricul intră în căile respiratorii ale gazdei, poate vierme trichina gazda.

hpv szemolcs vegbel detoxifierea este un proces

Ne putem apăra față de limbric fiind foarte igienici. Lupta cu acești viermi este foarte grea, ei transmițându-se la oameni prin diferite căi: apă, carne porcii servesc drept gazde intermediare pentru mulți viermi cilindricialți oameni infectați, unele animale de casă, etc.

vierme trichina hpv wart arm

Viermele de gălbează vierme trichina corpul acoperit de un tegument, care formează o cuticulă cu rol de apărare împotriva sucurilor digestive. Trichina este un vierme parazit foarte mic 3—4 mm care se transmite la vierme trichina prin consumul de carne de porc infestată și necontrolată sanitar. Boala produsă se numește trichineloză. Tenia trăiește în intestinul subțire al omului.

cât durează giardia pe suprafețe warts on foot removal

Are corpul turtit ca o panglică, de culoare albă.